2008. május 9., péntek

OrthoGraph Survey már 3D-s DWG grafikus kimenettel is

Kibővítésre került az OrthoGraph DWG kimenet-készítő funkcionalitása; most már 3D modell is menthető az OrthoGraph Survey-jel felmért rajzokból. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a felmérés során a helyiségek belmagasságát kitöltjük (az alap sablonban ez nem kötelezően megadandó adat), és utána az eddig is megszokott módon exportáljuk azt. Néhány példát feltettünk a honlapra is, hogy megmutassuk az eredményt.

Sok esetben már a jól használható pontos alaprajz is elegendő, de máskor viszont a 3D-s modell elérése a cél. Az OrthoGraph Survey legújabb fejlesztésével az út a 3D-s rajzig egy újabb lépéssel rövidült.


A felmérések során egyszerűen megadható a szintek belmagassága, melyet utána a helyiségek megörökölnek, Nyíregyházi főiskola felmérési rajza a Google SketchUp-bande álmennyezet esetén ezek akár helyiségenként felül is bírálhatók. A nyílászárók parapet és teljes magassága is meghatározható ugyanúgy, ahogy a lehelyezett tárgyak padlószint feletti elhelyezkedése és magassága is. Természetesen, hogy ezeket az adatokat ne kelljen mindig kézzel megadni, az OrthoGraph jól alkalmazza az alapértelmezett értékeket. Ha a felmérés során egy új elem magassági adatait megváltoztatjuk, a későbbiekben létrehozott azonos típusú elemek már az új megadott értékeket fogják alkalmazni. Mégha nem is kötelező a 3D-s adatok megadása, az alapértékek használatával akár többletmunka nélkül is jól használható, 3D-s DWG rajzok nyerhetők ki a rendszerből. Használja a felmért adatokat Google SketchUp-ban, AutoCAD-ben, vagy egyéb CAD rendszerekben, a tervezési és feldolgozási munka egyszerűbb és sokkal látványosabb is lehet.

Tegye még élvezetesebbé a 3D-s modellezést, próbálja ki az OrthoGraph legújabb 3 dimenziós grafikus kimeneti formátumát!

Az OrthoGraph Csapat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése